top of page

Tips inför fotografeing

_FJT2682.jpg
1 - Ta det lugnt

Hjälp inte er fotograf om denne inte ber uttryckligen om hjälp. Inga mutor, inga hot eller "kom hit o sitt nu och le". Vi vet vad vi gör och era barn är precis som alla barn! Oftast ser det ut som kaos, men vi vet precis hur vi ska reda upp situationen. Behöver vi hjälp så lovar jag att vi säger till!

Fotograf_Jenny_thörnberg0739.jpg
4 - sänk kraven på er själva

Sänk kraven på dig själv och hur du ser ut. Dina barn vill bara ha bilder i framtiden med sina föräldrar - oavsett hur de ser ut. De dömer inte dig utan tycket att du är det jädra vackraste som finns i alla lägen. En familjefotografering skall dessutom visa er som ni är, inte någon stylad version som inte finns.

Det tycker i alla fall jag.

Fotograf_Jenny_Thörnberg-3503.jpg
2 - Mätt och utvilad

Hjälp mig genom att vara era bästa jag! Låt alla ha vilat sig och ätit ordentligt innan er dejt. Sömngrusiga ögon och lågt blodsocker är inte er bästa vän.

Ta med lite frukt eller smörgås.

Stressa ned innan och peppa varandra, annars är risken att er stress smittar av sig på alla runt omkring! För er egen skull, tänk YAY! istället för NAY!

Fotograf_Jenny_thörnberg2933-2.jpg
5 - Ta med en sak

Ta med någon personligt till fotograferingen.

Det kan vara allt möjligt. Men finast brukar det bli om något speglar barnets personlighet.

Annars är det bara att gå loss. Det kan vara en blommor, leksaker, smycken, hattar, kepsar, såpbubblor, cyklar – eller vad som nu funkar att ta med sig till en fotostudio.

FamiljGrupp_41_we will take care of you
3 - Välj rätt kläder

Tänk färgskala snarare än "alla ska ha vitt & blått".

Tidlösa kläder utan tryck håller längre.

Skippa strumpor och skor.

Barnfötter är söta att visa på bild.

Kläderna ska sitta skönt på barnen, ni ska tycka om dem och ni kan tänka dig att se dem i en snygg inramning.

Ta gärna med ett ombyte!

_Fotograf_Jenny_thörnberg8781-2.jpg
6 - Just do it!

 Livet springer förbi fortare än vi anar och helt plötsligt har du glömt bort hur din bebis luktade i nacken eller den där knäppa roliga minen er son hade när han var fyra. Men mest av allt har ni missat chansen att få se dessa fantastiska kärleksbilder varje dag när ni vaknar eller går förbi vardagsrummet. Ni har missat möjligheten att få boosta er själva och era barn, varje dag!

bottom of page