Fotokurser 2020

Fotograf_jenny_thornberg06

Grundkurs Systemkamera

Fotokurs Februari 
MÅNDAGAR kl 18-20, tre tillfällen
3, 10 och 17 februari
Anmäl er till: fotograf@jennythornberg.se
Pris: 1400 kr inkl fika, kurs och app

Fotokurs mars
TISDAGAR kl 18-20, tre tillfällen.
3, 10 och 17  MARS
Anmäl er till: fotograf@jennythornberg.se
Pris: 1400 kr inkl fika, kurs och app

Fotokurs APRIL/maj 
Måndagar kl 18-20, tre tillfällen.
20 och  27 april samt 4 maj
Anmäl ert intresse till: fotograf@jennythornberg.se
Kursen blir av om minst 4 personer anmäler sig.
Pris: 1400 kr inkl fika, kurs och app

Kurs innehåll

Förkunskaper: Inga men du ska ha en systemkamera med minst ett objektiv.

Första lektionen:

Vad vi går igenom: Först och främst grunderna. Vad har du för knappar på kameran och vad betyder dem. För det är nu du ska lämna Auto läget och våga hantera M A och S knappen. Nu får du lär dig alla grunderna. Vad betyder Iso, slutartider och bländare. När och hur ändrar man dem och varför.
Vi gör sen enklare övningar med Slutartider och bländare så du förstår varför och när du ska använda dem.
Andra lektionen
Blir att delvis svara på alla frågor som kommit upp mellan lektionerna, vi tittar igenom läxan för bäst lär man sig  genom andras och egna misstag.
Vi går igenom om ljus och naturlig ljussättning, det vill säga B ljus. (befintligt ljus) samt hur du kan tänka igenom din komposition.
Jag tänker även gå igenom om hur du lättare tar bättre porträttbilder genom att hjälpa den du fotar att slappna av samt poserar dem.
Tredje Lektionen:
Genomgång av  läxa – att kunna berätta en historia samt titta på porträttbilden du tagit. I samband med att vi går igenom detta pratar jag en del om Lightroom och lättar redigering som man kan göra för att förbättra sin bild.
På sista lektionen blir ofta lite olika från grupp till grupp då jag anpassar innehållet efter va ni i gruppen vill upprepa eller om ni har speciella önskemål om något område jag ska fördjupa mig i.
Ni kommer att få en liten app i samband med kursstart med saker att komma ihåg samt några övningar att göra hemma så att ni inte glömmer bort det ni lärt er.
Du får självklart maila efter kursen om du har frågor och behöver stöd.
 
Ta med er systemkamera, fler objektiv om ni har, samt gott humör och nyfiket sinne!

Anmäl på fotograf@jennythornberg.se
har du frågor maila eller ring 073 970 34 98

 

 

 


Porträttkursen (intresse anmällan eller privatkurs)

Vi kommer att fokusera både på att bli en bättre tekniskt fotograf som att bli en bättre visuell fotograf. Vi kommer att gå igenom några grundläggande kunskaper som man måste känna till om bländare och sluttider och hur de arbetar med varandra. Men sen arbetar kanske mest praktiskt.

Det är gruppen som kommer att avgöra lite vart fokus hamnar.

Vi kommer att arbeta mycket i par och ta kort på varandra, för det kan vara bra att veta hur det är att stå framför kameran, så man vet hur den man utsätter känner sig. Jag kommer att visa på hur vi kan använda både skugga och ljus, motljus och fönsterljus, samt korta skärpedjup för att skapa olika känslor och få olika dynamik i våra porrätt, samt hur man bemöter folk och planerar inför en fotografering.

Jag kommer att nämna hjälpmedel, såsom bakgrunder och reflexskärmar men vi arbetar främst med det befintliga ljuset.

 

 Privata fotokurser

Jag anpassar kursen efter dina förutsättningar och mål.

Dessa kurser hålls någonstans i Stockholms norrort, lite varierande beroende på vad du vill öva på. 
Jag går igenom din kamera, bra inställningar, hur man tänker när man vill ta bättre kort, vad man ska tänka på vid porträtt, gruppbilder, barnbilder. Hur man ska tänka med ljus, hur man bäst använder naturligt ljus (B-ljus) respektive blixt. Resten är upp till dig, vad du ställer för frågor, vad du vill bli bättre på hur du vill utvecklas. 

Kurserna är per timme och jag tar 850 kr/timme och man vill vara 2 personer tillkommer 200 kr per timme. Kursmaterial ingår  så klart i priset och en kopp kaffe eller te!
Jag tar en resekostnad på 200 kr per påbörjad timme för alla platser utanför som är mer än 15 min resa från där jag är. vilket innebär Åkersberga på vardagar, Brottby på helger och Ljusterö på sommaren.

 

Jag kommer gärna till er arbetsplats, skola eller hem till kompisgruppen om ni vill göra egna småkurser, kontakta mig för priser och tider! fotograf@jennythornberg.se