Fotokurser 2019

Fotograf_jenny_thornberg06

Fotokurs Januari/Februari
Torsdagar kl 18-20, tre tillfällen
den 24 och 31 Januari samt 7 februari
Anmäl er till: fotograf@jennythornberg.se
Pris: 1300 kr inkl fika, kurs och app

Fotokurs mars
Tisdagar kl 18-20, tre tillfällen.
den 5, 12 och 19 Mars
Anmäl er till: fotograf@jennythornberg.se
Pris: 1300 kr inkl fika, kurs och app

Grundkurs Systemkamera
Du lär dig alla grunderna med inställningar, iso, slutartider och bländare. Vi pratar bra ljus och ljussättning och komposition och hur du tar bättre porträtt.
Vi går även igenom efterarbete och det blir en hel del övningar och samtal, vi göra sakerna både före och efter lunchen så att kunskapen verkligen fastnar.
Det är en fin blandning mellan teori och praktik.
Ni kommer att få en liten app med saker att komma ihåg samt några övningar att göra hemma så att ni inte glömmer bort det ni lärt er.
Du får självklart maila efter kursen om du har frågor och behöver stöd.
 
Ta med er systemkamera, fler objektiv om ni har, samt gott humör och nyfiket sinne!

Anmäl på fotograf@jennythornberg.se
har du frågor maila eller ring 073 970 34 98

 

 

 


Porträttkursen

Vi kommer att fokusera både på att bli en bättre tekniskt fotograf som att bli en bättre visuell fotograf. Vi kommer att gå igenom några grundläggande kunskaper som man måste känna till om bländare och sluttider och hur de arbetar med varandra. Men sen arbetar kanske mest praktiskt.

Det är gruppen som kommer att avgöra lite vart fokus hamnar.

Vi kommer att arbeta mycket i par och ta kort på varandra, för det kan vara bra att veta hur det är att stå framför kameran, så man vet hur den man utsätter känner sig. Jag kommer att visa på hur vi kan använda både skugga och ljus, motljus och fönsterljus, samt korta skärpedjup för att skapa olika känslor och få olika dynamik i våra porrätt, samt hur man bemöter folk och planerar inför en fotografering.

Jag kommer att nämna hjälpmedel, såsom bakgrunder och reflexskärmar men vi arbetar främst med det befintliga ljuset.

 

 Privata fotokurser

Jag anpassar kursen efter dina förutsättningar och mål.

Dessa kurser hålls någonstans i Stockholms norrort, lite varierande beroende på vad du vill öva på. 
Jag går igenom din kamera, bra inställningar, hur man tänker när man vill ta bättre kort, vad man ska tänka på vid porträtt, gruppbilder, barnbilder. Hur man ska tänka med ljus, hur man bäst använder naturligt ljus (B-ljus) respektive blixt. Resten är upp till dig, vad du ställer för frågor, vad du vill bli bättre på hur du vill utvecklas. 

Kurserna är per timme och jag tar 850 kr/timme och man vill vara 2 personer tillkommer 200 kr per timme. Kursmaterial ingår  så klart i priset och en kopp kaffe eller te!
Jag tar en resekostnad på 200 kr per påbörjad timme för alla platser utanför som är mer än 15 min resa från där jag är. vilket innebär Åkersberga på vardagar, Brottby på helger och Ljusterö på sommaren.

 

Jag kommer gärna till er arbetsplats, skola eller hem till kompisgruppen om ni vill göra egna småkurser, kontakta mig för priser och tider! fotograf@jennythornberg.se