Fotokurser 2018

Fotograf_jenny_thornberg06

Grundkurs Systemkamera

Januari och Februari kursen är fullbokad!

Nya kurs MARS

Två ONSDAGAR och en TISDAG kl 18-20
Den 7 mars, 14 mars, 20 mars
Fika, kurs och app ingår
kostnad 1300 kr

Notera att 7 och 14 är onsdagar och 20 är en tisdag!

Du lär dig alla grunderna med inställningar, iso, slutartider och bländare.
Vi pratar bra ljus och ljussättning och komposition och hur du tar bättre porträtt.
Vi går även igenom efterarbete och det blir en del övningar och repetition mellan gångerna så att alla kunskap verkligen fastnar.
Ni kommer få två läxor, som ska befästa de kunskaper du fått på våra kurstillfällen.
Du får självklart maila under och efter kursen om du har frågor och behöver stöd.

1300 kr för tre tillfällen inkl fika och en app till mobilen!
Anmäl på fotograf@jennythornberg.se
har du frågor maila eller ring 073 970 34 98

 

Kurs för föräldralediga – dagtid 

Tre ONSDAGAR kl 10-13
Den 21 februari, 7 mars och 14 mars (ledigt v.9)
Fika, kurs och app ingår
kostnad 1300 kr

Vi går vi igenom grundkurs i kameran och hur man får bättre bilder på sina barn, använder befintligt ljus och lättare redigerings tips.
Vi kommer att metodisk gå igenom alla grundläggande element med era systemkameror, vi kommer att varva teori och praktik och ni kommer att ha era barn som perfekta modeller eller mig om de bestämmer sig för att somna.
Jag kommer att ge er uppgifter mellan gångerna vi ses som ni sedan får redovisa på så sätt lär ni er av varandra plus att tiden hemma brukar väcka massa nya frågor som vi kan gå igenom på kursen.
Vi kommer arbeta mycket både med att känna sig trygg tekniskt med kameran men oxå komposition och vi kommer prata och visa lite om efterarbete i datorn.

1300 kr för tre tillfällen inkl fika och en app till mobilen!
Anmäl på fotograf@jennythornberg.se
har du frågor maila eller ring 073 970 34 98

 

Heldagskurs (anmäl intresse så blir kursen av)

Kursen riktar sig för personer över 15 år som vill lära sig mer om sin kamera och även komposition och lite redigering.
Jag anpassar kursen efter deltagarna men vill att alla ska känna sig trygg både tekniskt med kameran och kunna förstå komposition och hur mycket du som fotograf påverkar bilden och slutresultatet samt att arbetat är inte bara den sekund du trycker ner slutaren utan både för och efter arbete. Att förstå varför bilden blev dålig, och fixa det!
Känna sig trygg med sin kamera och bli en bättre vardagsfotograf.

Grundkurs i systemkameran

Vi går igenom kamerans funktioner, samt grundläggande kunskaper inom, skärpedjup, bländare, slutare, vitbalans, objektiv, focuspunkter samt andra knappar och kontroller i kameran. Vi går igenom komposition samt tips och trix som är bra att ha. Jag kommer prata om skillnader mellan, porträtt och landskap foto och hur man med enkla medel skapar spännande bilder. Kommer gå igenom bildhanteringens hela flöde från det man bestämmer sig att man vill fota tills man sitter med en färdig bild i handen.

Jag har en kursplan men det kommer finns utrymme att forma kursen lite efter deltagarna, jag tycker om att arbeta praktiskt så efter varje teoridel får ni testa det jag pratat om. Teknik i all ära men det är känslan som gör en bra fotograf, och lyckan att ”måla med ljus”.

Bättre porträtt

Vi kommer att fokusera både på att bli en bättre tekniskt fotograf som att bli en bättre visuell fotograf. Vi kommer att gå igenom några grundläggande kunskaper som man måste känna till om bländare och slutarrtider och hur de arbetar med varandra. Men sen arbetar kanske mest praktiskt.

Det är gruppen som kommer att avgöra lite vart fokus hamnar.

Vi kommer att arbeta mycket i par och ta kort på varandra, för det kan vara bra att veta hur det är att stå framför kameran, så man vet hur den man utsätter känner sig. Jag kommer att visa på hur vi kan använda både skugga och ljus, motljus och fönsterljus, samt korta skärpedjup för att skapa olika känslor och få olika dynamik i våra porrätt, samt hur man bemöter folk och planerar inför en fotografering.

Jag kommer att nämna hjälpmedel, såsom bakgrunder och reflexskärmar men vi arbetar främst med det befintliga ljuset.

 

 Privata fotokurser

Jag anpassar kursen efter dina förutsättningar och mål.

Dessa kurser hålls någonstans i Stockholms norrort, lite varierande beroende på vad du vill öva på. 
Jag går igenom din kamera, bra inställningar, hur man tänker när man vill ta bättre kort, vad man ska tänka på vid porträtt, gruppbilder, barnbilder. Hur man ska tänka med ljus, hur man bäst använder naturligt ljus (B-ljus) respektive blixt. Resten är upp till dig, vad du ställer för frågor, vad du vill bli bättre på hur du vill utvecklas. 

Kurserna är per timme och jag tar 850 kr/timme och man vill vara 2 personer tillkommer 200 kr per timme. Kursmaterial ingår  så klart i priset och en kopp kaffe eller te!
Jag tar en resekostnad på 200 kr per påbörjad timme för alla platser utanför som är mer än 15 min resa från där jag är. vilket innebär Åkersberga på vardagar, Brottby på helger och Ljusterö på sommaren.

 

Jag kommer gärna till er arbetsplats, skola eller hem till kompisgruppen om ni vill göra egna småkurser, kontakta mig för priser och tider! fotograf@jennythornberg.se