Så här går det till

Boka tid

Du bokar tid via mail fotograf@jennythornberg.se eller på telefon 073 970 34 98 eller så kan du boka i studion. Se till att ha några veckor framförhålling om du vill vara garanterad en tid som du vill ha. Men man kan ha tur på kort varsel om någon har fått sjuka barn och bokat om.
Behöver man boka om är det bra att både smsa och maila så fort man vet. Jag förstår att ibland går det fort att bli sjuk och det förstår jag, då hittar vi så klart en ny tid.

Fotografering

Jag bokar alltid in 1,5 timmar för barn och familjefotografering även om det oftast bara tar en timme. Men det är sjönt at ha lite extra tid i fall något händer. Läs mer under tips inför fotograferingen för att vet mer.

Bildvisning

efter fotograferingen bokar vi in en tid för bildvinning på 1,5 timmar. Jag har då sållat ner till de 40-50 bästa bilderna och gjort ett bildspel. Ni får se bilderna på en stor duk med projektor. Då kan ni lätt jämföra bilderna och göra ett bra urval. Jag är bra på att hjälpa er hitta fram till era favoriter.
Det är bra om ni innan bildvisningen har tänkt lite vad ni vill ha för bilder och hur stora de ska vara.
Sen försöker vi hitta farm till hur ni vill ha dem. Jag brukar tänka, något för väggen, något i albumet (att ta med) och något för arkivet typ digitala filer.
Jag har ett stort utbud av produkter.
Du kan välja att betala allt på en gång, eller dela upp det i omgångar. Jag tar alltid minst en delbetalning på 1/4 av summan.

Redigering och hantverket

De bilder ni har valt ut på bildvisningen redigeras sen noggrant i Photoshop man gör att det får det där lilla extra samt gör de klara för print och beroende på hur materialet ska printas görs redigeringen lite olika.
jag retuscherar oftast bort rivsår, blåmärken, snor, dregel och finnar. Jag brukar diskutera detta på fotograferingen hur mycket man vill behålla.
Brukar även lätta upp trötta påsar under ögonen och bleka tänderna lite grann.
Ärr och födelsemärken rör jag aldrig då jag tycker de är del av utseendet om jag inte fått specifika önskemål.
Jag printar sen bilderna själv på en stor bläckstråleskrivare med högkvalitativ bläck som har långt hållbarhet och inte bleker. Bläckstrålen trycker in bläcket i pappret vilket gör att färgen stannar kvar längre än på vanliga fotoutskrifter. Efter det laminerar jag alla bilder som inte hamnar innanför glas. Detta för att öka hållbarheten och kvalitén. Alla mina produkter lägger jag stor kärlek på och lämnar inte ut något jag inte är bra. Ramarna beställer jag från en bra leverantör men monterar bilden själv här i studion.

Leverans

När beställningen är klar får ni ett SMS eller mail där det står vilka tider som ni kan hämta på. Jag har inga fasta öppet tider.

Normal leverans är 3-7 veckor beroende på vad ni har beställt för produkt. Om en del av beställningen tar längre tid kan in få ett sms när den första delen är klar. Så kan ni hämta i två omgångar.
Behöver ni få något snabbare för att det ska skickas eller ges bort går det så klart att ordna.

Jag sparar alla mina fotograferingar på fyra olika hårddiskar, två här i studion och två hemma hos mig så att inget händer era bilder om ni vill beställa flera bilder i framtiden eller om något skulle hända med era bilder.