Omar och Hanas familj

Det här är Hana och Omar – de är vänner till mig sedan några år. Omar lärde jag känna när han fick sitt uppehålls tillstånd och hamnade i en barack i brottby. Jag var där och sa hej till alla som kom och Omar var till stor hjälp för han kunde engelska flytande vilket väldigt få kunde. De flesta kunde några ord på svenska men oftast bara sitt modersmål och arabiska men Omar kunde översätta och prata och vi lärde känna varandra bra. Han ansökte om anhöriginvandring och 1,5 år efter han kom till Brottby kom äntligen familjen och barnen som han längtat, han hade inte sett dem på många år. De fick tyvärr inget boende alls så jag erbjöd min sommarstuga bredvid mina föräldrar på Ljusterö och där flyttade de in och bodde 1 år och nu har det hittat ett annat hus på Ljusterö. Omar har sedan 2 år fast jobb i Svenska kyrkan som vaktmästare och Hana är lärar och pluggar nu svenska för att kunna börja jobba som lärare så fort hon kan. De har verkligen hittat sin plats här i Sverige och på Ljusterö och jag är så glad att jag har lärt känna dem. Sedan 3 år är det en del av vår familj och vi ses på födelsedagar och alla högtider som vi nu alltid firar ihop.
Så det som bara började med ett Hej och en delad kopp te för 4 år sedan blev en utökad familj.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *